Wie houdt er niet van: op de ochtend van je verjaardag een stapeltje verjaardagskaarten naast je verjaardagsontbijtje? Of natuurlijk op de avond van je verjaardag thuiskomen uit je werk en de deur haast niet open krijgen omdat er zoveel verjaardagskaarten zijn gebracht. Hoe leuk is dat? Alleen al dat mensen aan je denken en de moeite nemen om speciaal voor jou een verjaardagskaartje te kopen en te versturen. Is toch weer meer speciaal dan een felicitatie op Facebook of via WhatsApp.
Verjaardagskaarten

Met verjaardagskaarten wordt je verjaardag nog leuker

Dat is dus écht waar hé! Met verjaardagskaarten wordt je verjaardag écht nog leuker dan ‘ie al was. Sterker nog, zelfs als je er een hekel aan hebt om je verjaardag te vieren, maakt een flinke stapel verjaardagskaarten je blij. En dan maakt het niet uit of je 4 wordt of 40. Op iedere leeftijd blijft het leuk om kaarten te ontvangen. Vooral kaarten waar iets meer in staat dan: “Groetjes van oom Henk en tante Annie”. Een kaart met een persoonlijk verhaaltje, citaat of gedichtje geeft aan dat de verzender echt aan jou heeft gedacht toen de kaart geschreven werd. Verjaardagskaarten zijn eigenlijk een cadeautje in je brievenbus.

Stuur zelf weer eens verjaardagskaarten

Vind je het ook zo’n opgave om aan al die verjaardagen te denken? Ben jij ook zo blij met de meldingen die Facebook geeft? Het kan ook anders. Een vriendin van mij regelt het al jaren als volgt: ze gaat er op de eerste dag van de maand even goed voor zitten. Ze schrijft dan alle verjaardagskaarten voor die maand. Postzegels erop en ze legt ze, op volgorde ook nog, bij de kapstok in de hal. Dan neemt ze iedere dag de verjaardagskaarten die aan de beurt zijn mee op weg naar haar werk. Gooit ze in de brievenbus. En klaar. Zo georganiseerd zijn maar weinig mensen, dat geef ik direct toe. Vandaar ook dat ik het heb over die vriendin en niet over mezelf.

Bestel je (verjaardags)kaarten gewoon online

Je kunt alle kaarten online bestellen en in de meeste gevallen ook nog laten versturen. Nu zijn verjaardagskaarten met een echt handschrift natuurlijk leuker. Je kunt daarom prima allerlei kaarten online bestellen en bij je thuis laten bezorgen. Jij kunt ze dan zelf schrijven en op de post doen. Je grijpt, ook voor andere gelegenheden, nooit mis als je een goed voorraadje aanlegt. Het is dan wel handig als je ook een voorraadje postzegels in huis hebt…